در جزوه اصول و مبانی تهیه صورت وضعیت که در 8 فصل تهیه شده است تهیه صورت وضعیت شرح داده می شود همچنین به تهیه گزارشات روزانه، هفتگی و ماهانه پروژه های عمرانی نیز می پردازد. در این جزوه مروری بر نرم افزار تهیه صورت وضعیت تکسا نیز دارد.
نویسنده :
زبان : فارسی
تعداد صفحات : 96
توضیحات تکمیلی مجزا از فایل :
طبق تعریف ماده ۳۷ شرایط عمومی پیمان از «صورت وضعیت»، پیمانکار در آخر هر ماه باید وضعیت کارهای انجامشده از شروع کار تا آن تاریخ را طبق نقشههای اجرایی، دستور کارها و صورتجلسهها اندازهگیری کند و مقدار مصالح و تجهیزات پای کار را تعیین نماید. سپس باید بر اساس تعرفههای ضمیمهشده به پیمان، مبلغ صورت وضعیت را محاسبه کند و آن را به مهندس ناظر تحویل دهد. مهندس مشاور، صورت وضعیت پیمانکار را از نظر تطبیق با اسناد و مدارک پیمان کنترل میکند و در صورت لزوم با تعیین دلیل اصلاح مینماید و در نهایت آن را از سوی مهندس ناظر برای کارفرما ارسال مینماید و مراتب را نیز به اطلاع پیمانکار میرساند. پس از آن، کارفرما ظرف حداکثر ده روز باید به صورت وضعیت رسیدگی کند و بعد از کسر وجوهی که بابت گزارشهای قبلی پرداخت شده است و همچنین اعمال کسور قانونی و کسور متعلقه طبق پیمان، باقیمانده مبلغ را پرداخت نماید.
طبق قانون، دو نوع صورت وضعیت تعریف شده است:
این نوع صورت وضعیت را پیمانکار به صورت دورهای و در ضمن انجام کار تهیه میکند. دلیل تنظیم این سند، مطالبه مبالغی است که برای خرید مصالح پای کار و هزینههای تجهیز کارگاه در آن تاریخ مشخص صرف شده است. گفتنی است که اگر پیمانکار صورت وضعیت موقت را در به موقع به کارفرما تسلیم نکند، هیچ گونه مسئولیتی از نظر تأخیر در پرداخت متوجه کارفرما نخواهد بود. به آخرین صورت وضعیت موقت اصطلاحاً صورت وضعیت ماقبل قطعی گفته میشود.
این صورت وضعیت در پایان کار و با ارائه مستندات تنظیم میشود. هزینههای برچیدن کارگاه بعد از اتمام کار و بندهای باقیمانده از قرارداد در این سند قید میشوند. پیمانکار باید حداکثر تا یک ماه پس از تحویل موقت، صورت وضعیت قطعی را بر اساس کارهای انجامگرفته و مفاد پیمان به مهندس مشاور ارسال کند. وی نیز باید ظرف مدت دو ماه آن را بررسی کند و به کارفرما برساند. کارفرما موظف است حداکثر تا سه ماه بعد از وصول آن، تمام مبالغ باقیمانده را پرداخت نماید. گفتنی است که صورت وضعیتهای قطعی بدون صورت وضعیتهای موقت نیز قابل ارائه هستند و مأخذ تسویه حساب به شمار میروند.
صورت وضعیت استاندارد باید دربردارنده تمام موارد زیر باشد:
۱. شناسنامه صورت وضعیت: منظور صفحه اول هر صورت وضعیت است که در آن اطلاعاتی از قبیل موضوع پیمان، تاریخ و مدت آن، مشخصات پیمانکار، مشاور، کارفرما و تمام مبانی قرارداد درج میشود. به این صفحه اصطلاحاً روکش صورت وضعیت نیز گفته میشود.
۲. مستندات: تمامی ابلاغیههای دریافتی از کارفرما، صورتجلسات و دستور کارها باید به عنوان مستند در صورت وضعیت درج شوند.
۳. ریز متره: تمام مقادیر طول، عرض و ارتفاع کار باید توسط مترور اندازهگیری شود و ریزبهریز در این برگه بیاید.
۴. خلاصه متره: این برگه دربردارنده خلاصهای از کارهای انجام گرفته و هزینههای آنها است که از جدول ریز متره استخراج میشود.
۵. ریز مالی: این فهرست عمدتاً برای ارائه صورت وضعیت قطعی تنظیم میشود و شامل توضیح تمام مبالغی میشود که از ابتدای پروژه هزینه شده است.
۶. خلاصه مالی کل: این سند بر اساس ریز مالی تدوین میشود و دربردارنده خلاصهای از برآوردهای هزینهای پروژه است و اصطلاحاً به آن روکش مالی هم گفته میشود. در برخی پروژههای عمرانی طولانیمدت مانند سدسازی یا راهسازی، خلاصه مالی فصلی نیز تدوین و ارائه میشود.
۷. فاکتورهای خرید: اقلام فاکتوری باید معتبر و قابل پیگیری باشند و جداگانه در مدارک بیایند.
رسیدگی صورت وضعیت موقت